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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
15/02/2008 |
Data da última atualização: |
02/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
SILVA, D. J.; FARIA, C. M. B. de; MENDES, A. M. S.; MORAIS, A. T.; SILVA, E. J.; SILVA, E. A. R. |
Afiliação: |
DAVI JOSE SILVA, CPATSA; CLEMENTINO MARCOS BATISTA DE FARIA, CPATSA; ALESSANDRA MONTEIRO SALVIANO MENDES, CPATSA. |
Título: |
Avaliação do potencial de rochas silicáticas no crescimento de culturas anuais no Submédio São Francisco. I. Soja e milheto. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 27.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICIRRIZAS, 11; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 9,; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 6,. Bonito, 2006. A busca das raízes: anais. Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 2006. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Série: |
(Embrapa Agropecuária Oeste. Documentos, 82). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Este trabalho foi realizado com o objetivo de avaliar o crescimento de soja e de milheto, cultivados em sucessão, em casa-de-vegetação, resultante da aplicação de duas rochas silicáticas, comparadas com o cloreto de potássio . |
Palavras-Chave: |
Casa de vegetação. |
Thesagro: |
Cloreto; Glycine Max; Milheto; Pennisetum Glaucum; Potássio; Soja. |
Thesaurus Nal: |
Chlorides; Millets; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPATSA/36963/1/OPB1608.pdf
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Marc: |
LEADER 01381nam a2200313 a 4500 001 1160750 005 2024-04-02 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, D. J. 245 $aAvaliação do potencial de rochas silicáticas no crescimento de culturas anuais no Submédio São Francisco. I. Soja e milheto. 260 $aIn: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 27.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICIRRIZAS, 11; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 9,; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 6,. Bonito, 2006. A busca das raízes: anais. Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste$c2006 300 $c1 CD-ROM. 490 $a(Embrapa Agropecuária Oeste. Documentos, 82). 520 $aEste trabalho foi realizado com o objetivo de avaliar o crescimento de soja e de milheto, cultivados em sucessão, em casa-de-vegetação, resultante da aplicação de duas rochas silicáticas, comparadas com o cloreto de potássio . 650 $aChlorides 650 $aMillets 650 $aSoybeans 650 $aCloreto 650 $aGlycine Max 650 $aMilheto 650 $aPennisetum Glaucum 650 $aPotássio 650 $aSoja 653 $aCasa de vegetação 700 1 $aFARIA, C. M. B. de 700 1 $aMENDES, A. M. S. 700 1 $aMORAIS, A. T. 700 1 $aSILVA, E. J. 700 1 $aSILVA, E. A. R.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
20/11/2013 |
Data da última atualização: |
31/10/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
C - 0 |
Autoria: |
SIMÕES, M. G.; RABELO, J. G.; DOMINGUES, A. F. N.; OLIVEIRA, E. B.; FERREIRA, C. L. de L. F. |
Afiliação: |
MARILDA GARCIA SIMÕES, UEPA; JOSEANE GONÇALVES RABELO, UEPA; ALESSANDRA FERRAIOLO N DOMINGUES, CPATU; EDUARDO BASÍLIO OLIVEIRA, UFV; CÉLIA LÚCIA DE LUCES FORTES FERREIRA, UFV. |
Título: |
Physicochemical properties of Butter cheese from Marajó manufactured with buffalo milk and cow milk. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
IOSR Journal Of Environmental Science, Toxicology And Food Technology, v. 5, n. 3, p. 83-88, Jul./Aug. 2013. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate the physicochemical characteristics, texture and color parameters of the artisanal Butter cheese from Marajó, manufactured with partial substitution of buffalo milk for cow milk. Four formulations were elaborated: B100 (100% buffalo milk); B80 (80% buffalo milk + 20% cow milk); B70 (70% buffalo milk + 30% cow milk) and B60 (60% buffalo milk + 40% cow milk). Three replicates were performed. The partial substitution of 20%, 30% and 40% of buffalo milk caused the reduction of fat in 16.2%, 21.6% and 25.4%, and protein in 5.2%, 5.7%, and 6%, respectively, with decrease of elasticity, cohesiveness, gumminess and chewiness, but had no influence on the hardness. Moisture had significant and strongly negative correlation with elasticity, cohesiveness, gumminess and chewiness. Fat and protein had significant and strongly positive correlations with elasticity, cohesiveness, gumminess and chewiness. Significant differences were found for color variables L*, a*, b* and ho. The increase in cow milk concentration increased the yellowgreenish tonality, with an emphasis in yellow tones. |
Palavras-Chave: |
Marajó. |
Thesagro: |
Composição Química; Queijo. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/92794/1/IOSR-JESTFT.pdf
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Marc: |
LEADER 01798naa a2200205 a 4500 001 1971654 005 2022-10-31 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSIMÕES, M. G. 245 $aPhysicochemical properties of Butter cheese from Marajó manufactured with buffalo milk and cow milk.$h[electronic resource] 260 $c2013 520 $aThis study aimed to evaluate the physicochemical characteristics, texture and color parameters of the artisanal Butter cheese from Marajó, manufactured with partial substitution of buffalo milk for cow milk. Four formulations were elaborated: B100 (100% buffalo milk); B80 (80% buffalo milk + 20% cow milk); B70 (70% buffalo milk + 30% cow milk) and B60 (60% buffalo milk + 40% cow milk). Three replicates were performed. The partial substitution of 20%, 30% and 40% of buffalo milk caused the reduction of fat in 16.2%, 21.6% and 25.4%, and protein in 5.2%, 5.7%, and 6%, respectively, with decrease of elasticity, cohesiveness, gumminess and chewiness, but had no influence on the hardness. Moisture had significant and strongly negative correlation with elasticity, cohesiveness, gumminess and chewiness. Fat and protein had significant and strongly positive correlations with elasticity, cohesiveness, gumminess and chewiness. Significant differences were found for color variables L*, a*, b* and ho. The increase in cow milk concentration increased the yellowgreenish tonality, with an emphasis in yellow tones. 650 $aComposição Química 650 $aQueijo 653 $aMarajó 700 1 $aRABELO, J. G. 700 1 $aDOMINGUES, A. F. N. 700 1 $aOLIVEIRA, E. B. 700 1 $aFERREIRA, C. L. de L. F. 773 $tIOSR Journal Of Environmental Science, Toxicology And Food Technology$gv. 5, n. 3, p. 83-88, Jul./Aug. 2013.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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